razor500 pisze:Może podobny temat był, natomiast ja takiego nie mogłem znaleźć. Miałem 110 silnik, niedawno założyłem 50 i ta 50 chodzi dość nierówno i jak przygazuję i puszczę gaz to przez kilka sekund trzyma wyższe obroty i chodzi w miarę równo i po kilku sekundach obroty się obniżają i nierówno chodzi. Jak się dobrze zagrzeje to jest tak jakby troszkę odwrotnie niż na zimnym, bo ma dane wolne obroty i po kilku sekundach się minimalnie podnoszą, no i poza tym nierówno pracuje. Czym to może być spowodowane? Linka się na pewno nie zacina, bo patrzyłem i jest w dobrym stanie a poza tym na 110ccm normalnie obroty są. Wyczyściłem gaźnik i wyregulowałem. Jest lepiej, ale nie wiele lepiej. I jeszcze zajrzę do zaworów tylko nie wiem jaka powinna być prawidłowa przerwa. Jedni mówią, że 0,05 i 0,07 inni jeszcze inaczej, a ostatnio nawet słyszałem, że najlepiej jest 0,10 i 0,15 bo silnik zyskuje trochę mocy.

8kkm bez żadnych regulacji? to on go pcha czy jak?

trololoxd pisze:Hmm lewe nie bo by sie nie dalo jezdzic, przerywalby, wg mnie to gaznik, zmniejsz obroty, daj dawke paliwa, iglice albo na dol albo do gory, sprawdz sam, hmm sprawdz jeszcze modul, ale w to watpie

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 67 gości