• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Przerywa...

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
Bubles
Weteran
Weteran

Przerywa...

Postautor: Bubles » śr 18 kwie, 2012

No to tak, wracałem od znajomego. Cisnąłem może z 80. Odpuściłem mu z gazu. Stanąłem na światłach. Ja chcę ruszać a on pur pur pur. Zaczyna przerywać, ale zaskoczył, jedzie dalej, drugi bieg, daje gaz pur pur pur i normalnie, potem 3 bieg, pur pur pur i jedzie okej. 4 bieg pur pur pur pur i za chu** nie wkręca się dalej, szarpie jak powalony, myślałem że mi kręgosłup pęknie.... Dojechałem na parking, staje. Wrzucam na luz i daje gaz do oporu, a tutaj efekt identyko jak odcinka zapłonu, na luzie zawsze odcina przy około 6k obrotów, zawsze. A jak jadę to różnie, ale zazwyczaj jak dam więcej niż 1/4 manetki. Gaźnik regulowałem na różne sposoby, świecę zmieniałem. Iglica jest na drugim rowku od dołu... I teraz nie wiem co go boli, do tego są lekkie problemy z odpalaniem jak by paliwo nie dochodziło. Ale przecież jest w filtrze paliwa, więc już nie wiem --..-- Tylko się wkur***** bez potrzeby. Co mu dolega?

Silnik 125 gaźnik PZ19 filtr powietrza seria... Mogę to jutro nagrać, jak odcina.

Awatar użytkownika
Czyżu15
Weteran
Weteran

Re: Przerywa...

Postautor: Czyżu15 » śr 18 kwie, 2012

Bubles, a odłącz na chwilę filtr i sprawdź wtedy (filtr powietrza) może brudny ? oblukaj też zaworki :)
only vag

Awatar użytkownika
Mianusek
Weteran
Weteran

Postautor: Mianusek » śr 18 kwie, 2012

Sprawdz też swiece ja tak miałem u siebie ale zmieniłem swiece na ngk i było ok.
Zarabiaj na czytaniu emaili. Polecam bo sam z tego korzystam
http://www.ermail.pl/klik/UHJSY2AG

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » czw 19 kwie, 2012

Jak masz all wyregulowane to ja bym obstawial ze ci lapie lewe powietrze, poprzez peknieta uszczelke :) Ale moze byc wiele powodow, np tak jak powiedzial wyzej swieca itp.

Awatar użytkownika
Bubles
Weteran
Weteran

Postautor: Bubles » czw 19 kwie, 2012

No to powodów było 2.

1. Minus od cewki od świecy, ten konektor był nadłamany, jak dawałem gazu i wibrowało moto, to minus raz stykał raz nie. Aż dziś jak gazowałem w końcu odpadł. I moto zdechło, wykręcam świece, nie ma iskry. Zaglądam pod plastik i widzę że wisi kabel, wczoraj nie wisiał, wiadomo :D Podłączyłem minusa chcę odpalić, nadal nie ma iskry... WTF?

2. W końcu wymieniłem świece na 3 które miałem, na żadnej nie skakał, kupiłem nową NGK C7HSA i odpalił od pierwszego. >.> Ten moto uwielbia wkur**** właściciela. Do tego te ryżowe kable i konektory.

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: choinka » czw 19 kwie, 2012

Jakby minus był urwany to i tak by chodził bo to tylko dodatkowa masa jest, prawdopodobniej się Tobie urwał impuls do cewki.
W takim razie zamykam :)

Wróć do „Pomoc”