Siemka, mam straszny problem z cylindrem o pojemności 72ccm. Otóż, kupiłem tylko cylinder, tłok, pierścienie itd, bez głowicy. Wszystko pięknie idealnie zmontowałem i pojawił się problem, tłok uderza w głowicę, nie posuwa się dalej - znalazłem jako takie rozwiązanie, które zasadniczo powinno działać - 2 uszczelki pod cylindrem, złożyłem drugi raz, dokładnie, nie dokręciłem dość mocno głowicy w obawach o jej zbyt mocne osadzenie i ponowne uderzanie, jakoś to jeździło, potem wydmuchało uszczelkę pod głowicą. Składam drugi raz, podłożyłem 2 uszczelki pod głowicę, bo jak wiadomo, one są grubsze, niż pod cylinder, zadowolony z pracy zakładając zębatkę rozrządu strzeliła mnie nerwica, łańcuszek rozrządu jest zbyt krótki, żeby zębatka wskoczyła na wałek, totalna k*rwica, bo składałem to wszystko z 5 razy i za każdym razem albo za nisko, albo za wysoko jest. Panowie, potrzebuję kilka patentów na obejście tego problemu, nie mam kasy na nową głowicę. Czy da się zrobić coś ze starą?
Pozdrawiam i czekam na szybkie i doraźne odpowiedzi, w tym tygodniu mamy rozpoczęcie, nie darowałbym sobie..

musisz kupić głowicę 72. inaczej to nie przejdzie było o tym sporo tematów a 2 uszczelki pod głowicę zaraz Ci na nowo wydmucha więc lepiej kupić raz porządnie głowicę 72 + nowa uszczelka niż co chwilę je zmieniać 

2. 110cc to myśle że nie, ale to tylko moje zdanie
Shocker,
[/URL]