• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Przedni reflektor

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Grziesiek2010

Przedni reflektor

Postautor: Grziesiek2010 » czw 03 lis, 2011

Jestem posiadaczem Ogara 900 racing.
Od pewnego czasu mam problem z przednimi swiatlami, a mianowicie gdy przekrece kluczyk i wlacze swiatla dlugie obie zarowki swieca lecz gdy wlacze krotkie albo wogole nie swieca albo tylko jedna ale swieci tak jak by nie laczylo bo raz swieci a raz nie.
Spalone zarowki nie sa napewno bo czasem krotkie swieca, wiec co sie dzieje??
Coś nie łączy?? Tylko dlugie za kazdym razem są.
Jak to naprawic
Jak trzeba odkrecac reflektory to jak to zrobić??

kondziu93
Praktykant
Praktykant

Re: Przedni reflektor

Postautor: kondziu93 » czw 03 lis, 2011

Będziesz musiał rozkręcić i sprawdzić okablowanie, zapewne się kabelek wypiął i czasem dotyka a czasem nie, bądź się urwał i łączy jakby chciał a nie mógł. Tyle napewno. A co do zdejmowania to już posiadaczy ogarów musisz pytać, bo ja posiadam inny sprzęt ;)
Ostatnio zmieniony czw 03 lis, 2011 przez kondziu93, łącznie zmieniany 1 raz.

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » pt 04 lis, 2011

Zdejmowanie reflektora to prosta sprawa.. mam takiego samego ogarka i robiłem to już nie raz.

-odkręcamy 2 duże boczne plastiki [śruba przy siedzeniu 8', najlepiej mieć klucz nasadowy, reszta śrubek to + są; pod kierownicą taka mała srebrna śrubka [ona głównie trzyma reflektor], śruba w plastiku stacyjki i ostatnia "pod reflektorem" to są takie dziwne mocowania [ja swoje po prostu wyłamałem bo było dużo problemów z nimi a nie wiele pomagały xd] <- śrubki podane są do 1 plastiku w 2 gim jest dokładnie to samo ;p
-jeśli już odkrecisz te śruby to zdejmij 1 plastik a potem wyjmij reflektor [ aby nie spadł] chyba, ze chcesz tylko dopiąć kostki w reflektorze to zdejmujesz 1 bok i dociskasz kable ;p

Awatar użytkownika
PablOoS_88
Majster
Majster

Postautor: PablOoS_88 » pt 04 lis, 2011

ja tak mam w zarowce na krotkich jak mu przygazuje to za swieca i jak jade i zgasnie to znowu przygazuje i pali rozebralem i wszystko ok zarowka naderwany zdrucik ma ale ostatnio juz mi normalnie swieci
junak xD
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Pomoc”