Witam. Mam problem ponieważ kupiłem choppera kingway king 72cc problem polega na tym gdy jechałem i puściłem mu z gazu był jeden konkretny strzał do czasu raz strzelił trochę głośniej i po prostu zgasł i stracił kompresje silnik do wyrzucenia kupiłem silnik 110 cc zrobiłem 300km silnik używany 2 tys km przebiegu i jest tak samo strzelił rozebrałem cylinder jest ok zero rys tłok wszystko w porządku złożyłem to wszystko i nadal nie ma kompresji proszę o pomoc. Silnik 72cc z tą samą wada na sprzedanie. Napisz na pewno się dogadamy.
Kumpel miał identycznie, skoro mówisz że pierścienie masz na 100% dobre to mógł pójść albo tłok, pierścienie lub uszczelki. Zawory tak od razu by nie poszły no chyba że odkręciła ci się śrubka i po prostu latają jak głupie - sprawdź czy jest wszystko ok. Jeśli tak i pierścienie 100% ok to mogła tylko pójść uszczelka na głowicy i nic więcej. U kumpla na 1 rzut oka była ok, trochę się zmarszczyła ale przepuszczała i nie było kompresji.
rokidance654, To już lepiej dać nową uszczelkę będzie wiadomo że jak to nie pomoże to przyczyny trzeba szukać gdzie indziej ... Bo silikon nie wiadomo czy będzie dobry akurat w tym przypadku
moze zawory masz do regulacji ?..kolega mial tak w ksuterze 4t strzelal mu z tlumika i nie raz mu nie chcial jechac i po co chwile strzal jak jechal i wymienilem mu modul i do dzisiaj hula