Jeżeli chodzi o wydech od WS'a to wygląda to mniej więcej tak:

Może się trochę różnić bo rozbebeszalem tłumik dawno temu i do końca nie pamiętam, ale zdjęcie poglądowe jako takie jest.
Co do zwężek to te które stanowią największy wpływ na osiągi to końcówka wydechu - ma małą średnicę, przy zestawie 72ccm po rozwierceniu samej końcówki było czuć delikatnie lepsze wkręcanie się na obroty ale nic poza tym. Drugą istotniejszą zwęzką jest ta na początku wydechu, tu gdzie się przykręca wydech do głowicy, u mnie było tam tak nasmarkane, że średnica wynosiła około 1.8 cm. Wyciąłem tą zwężkę i wspawałem nową ze starego wydechu od pitbika, aczkolwiek już żadnej różnicy nie dało się poczuć na tej pojemności. Niektórzy twierdzą, że na zakręcie w kolanku znajduje się katalizator, to bzdura. W środku nie ma żadnego katalizatora, a zwężenie jest pozostałością po giętarce. Co do mugena nie polecam. Sam przygotowuje się do zrobienia przelotu z fabrycznego wydechu spawając w nim nawiercaną rurke i wkładając watę wydechową, albo kupno jakiegoś wydechu od pitbika. Średnica wydechu nie może być zbyt mała i zbyt duża, zależnie od miejsca i średnicy zrobionych zwężek można manipulować szybkością wylotu spalin i przystosować wydech do większego momentu obrotowego na dolnym, średnim bądź górnym zakresie obrotów ale to ma odczuwalne znaczenie dopiero w wyższych pojemnościach typu yx140 bądź nawet lf120, tak jak kolega mówił duże znaczenie ma dolot, gaźnik i zawory, każdy z gaźników ma swoją charakterystykę pracy i w połączeniu z dobrze zaprojektowanym wydechem można uzyskać fajne wyniki.