• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Problem lifan 120

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
ScoobanyPL
Pojazd: Junak 904

Problem lifan 120

Postautor: ScoobanyPL » śr 14 gru, 2016

Witam mam pewien problem i nie wiem czym to jest spowodowane. Mianowicie posiadam junaka 904 z silnikiem lifan na gaźniku pz20 keihin japan. Problem w tym ze jak jeżdżę po mieście jest wszystko ok ale gdy wyjadę na trasę i trzymam sobie na 4 biegu 60km/h przy 6k obrotach lub więcej to silnik po chwili zaczyna przerywać nie pomaga odpuszczenie gazu i ponowne dodanie dalej przerywa redukcję na nic przerywa dalej na każdym biegu a jak na 4 zacznie przerywać i wcisne sprzęgło to zgaśnie. Problem dopiero się rozwiązuje jak go zgasze i znów odpala wtedy normalnie znowu działa. Gaźnik regulowalem i nie pomaga.

Awatar użytkownika
JOSEMORALES
Moderator
Moderator
Pojazd: YAMAHA XJ600N
Otrzymał podziękowań: razy

Re: Problem lifan 120

Postautor: JOSEMORALES » pn 26 gru, 2016

Witaj, możliwe że masz zbyt mały poziom paliwa w komorze pływakowej ustawiony. Pozdrawiam Arek

Awatar użytkownika
King
Pojazd: CBR

Postautor: King » pn 09 sty, 2017

Coś z układem paliwowym raczej, ale dziwne, że problem ustaje dopiero po zgaszeniu silnika moim zdaniem.

Awatar użytkownika
JOSEMORALES
Moderator
Moderator
Pojazd: YAMAHA XJ600N

Postautor: JOSEMORALES » pn 09 sty, 2017

Jeżeli wyłączasz silnik to gaźnik wypełnia się ponownie paliwem. Zwiększ poziom paliwa w komorze pływakowej i wtedy sprawdź.

ScoobanyPL
Pojazd: Junak 904

Postautor: ScoobanyPL » ndz 26 lut, 2017

Mam iglice ustawiona na ostatnim zabku ze dostaje najwiecej paliwa ile moze ale nie sprawdzalem jaka mam dysze glowna gaznika

Smolarek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Smolarek » ndz 26 lut, 2017

Też tak miałem i problem polegał na tym co ci chłopaki piszą czyli na poziomie paliwka w komorze. Jaki masz model tego pz 20. To ci podam rozmiary dysz i poziom do ustawienia na położenia optymalne .

Smolarek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Smolarek » pn 27 lut, 2017

Dobra widze że napisałeś ze to keihlin nie doczytałem. Pływak poziom 22mm chyba wiesz jak to ustawić, dysza główna proponuję 95 nie mniej jak 90, dysza wolnych 32 jak masz mozesz popróbować z 34 ale tu juz trzeba czuć gaźnik żeby to wyregulować, iglica na środek, śruba mieszkanki 1.25-1.5 to na początek. Resztę parametrów i doprecyzowanie ustawienia musisz sam w czasie jazdy wyczuć ile możesz mu dać czy zabrać mozesz tak manipulowac żeby na wyższych dostawal mniej paliwa lub wiecej i to samo na niskich od tego sa dysze iglica to płynne przechodzenie pomiedzy za dobre odpalanie i rowna prace na zimnym odpowiada również dysza wolntch jak i za kopa na starcie. Jak człowiek zaczyna w tym grzebać i stara sie to zrozumiec to dochodzi do wniosku ze idealnego ustawienia niestety nie ma, jedynie mniejsze zło, albo wtrysk sterowany elektronicznie. Powodzenia

Wróć do „Pomoc”