• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Problem z blokadą obrotów ( Ogranicznik prędkości)

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
Arameuss
Praktykant
Praktykant
Pojazd: Barton Fighter

Problem z blokadą obrotów ( Ogranicznik prędkości)

Postautor: Arameuss » pn 26 paź, 2015

Panowie, mam problem. Jeszcze jak posiadałem silnik 110ccm kupiłem te blokadę obrotów (zestaw bez kabli więc go sobie dorobiłem) i zamontowałem. Jeden przewód pod masę z pływaka, drugi pod czarno-czerwony kabel w module. Teraz zmieniłem silnik na Lifana 120 na 2 cewkach i już mi to nie działa :( . Z racji grzebania przy moto przełożyłem włącznik w inne miejsce co wiązało się z wydłużeniem samego przewodu, kiedy zobaczyłem, że nie działa, sprawdziłem jeszcze raz przewód czy nic sie nie odłączyło, przełozyłem masę i dalej nic :/ Co z tym zrobić? Ma ktos jakieś pomysły?

Awatar użytkownika
Brydzu235
Majster
Majster

Re: Problem z blokadą obrotów ( Ogranicznik prędkości)

Postautor: Brydzu235 » czw 29 paź, 2015

sprobuj zamiast z czerwono-czarnego to podepnij pod niebiesko-biały od impulsatora, moze pomoze

Awatar użytkownika
Arameuss
Praktykant
Praktykant
Pojazd: Barton Fighter

Postautor: Arameuss » pn 02 lis, 2015

Niestety nic nie dało, wydaje mi się, że ja mam inne kolory kabli. Kiedy miałem ten silnik 110cc to blokada działała, a była podpięta pod czarno-czerwony bo elektryk, który mi pomagał stwierdził że to jest impulsator (Według schematów na internecie przewód z impulsatora znajduje się w lewym górnym rogu, a tam idzie mój czarno-czerwony przewód)

vxproplus
Majster
Majster
Pojazd: Router WS 50 MR'13
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: vxproplus » pt 06 lis, 2015

To nie będzie działać jak będzie podłączone pod impulsator. Elektryk dobrze podłączył ale to nie jest przewód impulsatora tylko cewki ładującej CDI. Przy 2-cewkowym jest inna częstotliwość napięcia na tej cewce a ten ogranicznik po częstotliwości poznaje jakie są obroty. Musisz po prostu podregulować tą śrubką przy ograniczniku.

Wróć do „Pomoc”