• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

GR 200 montaż chłodnicy oleju

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
zusto
Amator
Amator

GR 200 montaż chłodnicy oleju

Postautor: zusto » sob 22 sie, 2015

Witam jak w temacie, mam problem z chłodnicą po zamontowaniu nie leci do niej olej.
Najpierw dolałem oleju do silnika żeby wyrównać poziom jak chłodnica by brała, ale po zamontowaniu adaptera i chłodnicy to żaden olej do niej nie leci.
Czy trzeba może najpierw podłączyć jeden przewód aby przelało olej bo już nie wiem czy jak oba naraz podłączyłem to może się zapowietrzyła że nie bierze oleju.

Fota chłodnicy
Obrazek

Dzięki za jakieś sugestie jak to zrobić żeby chłodziło i brało ten olej z silnika.
Po dłuższej jeździe głowica zaworów jest gorąca a przewody (oba) co idą do chłodnicy są zimne.
Ostatnio zmieniony sob 22 sie, 2015 przez zusto, łącznie zmieniany 1 raz.

kumpek20
Majster
Majster

Re: GR 200 montaż chłodnicy oleju

Postautor: kumpek20 » sob 22 sie, 2015

A jak masz podłączone same węże do głowicy to olej chociaż wycieka? może gdzieś jest przypchany kanał. I jak podłączasz węże do chłodnicy to tak aby pompowało olej z góry na dół chłodnicy, wtedy grawitacyjnie sam będzie spływał niż ma pompować olej przez całą chłodnice. :)

zusto
Amator
Amator

Postautor: zusto » ndz 23 sie, 2015

Podłączone są przez ten adapter z foto.
Dolny wąż z adaptera leci do chłodnicy w wejście takie z kawałkiem wygiętej rurki, drugi wąż z adaptera ten wyżej co jest leci w chłodnicę w wejście pionowe.
Dzisiaj w robocie sprawdzę po ściągnięciu węży czy w ogóle chlapie przez adapter olej i jutro się odezwę ale dalsze sugestie mile widziane.

zusto
Amator
Amator

Postautor: zusto » pn 24 sie, 2015

I lipa śćiągłem w pracy oba przewody żeby zobaczyć czy poleci olej a tu akuku sucho jak na pustyni ani kropla nie poszła.

kumpek20
Majster
Majster

Postautor: kumpek20 » pn 24 sie, 2015

Widocznie masz coś przytkane bądź też pompka wysiadła. Uważaj abyś nie zatarł. Poszukaj na forum takich tematów bo ja niestety nigdy nie przerabiałem tego problemu u siebie.

zusto
Amator
Amator

Postautor: zusto » wt 25 sie, 2015

Co do zatarcia to już dwa razy gril był tak waliło dymem tera jeżdże z czujnikiem oleju a wiecie gdzie ta pompka siedzi bo wałek jest mokry od oleju i tam gdzie łańcuszek rozrządu leci to jak sciagłem ten okragły dekiel to po zapaleniu moto wali olejem jak szalony.

A może być przyczyną że mam tłok złapany od góry ma takie krechy jakby go kot pazurami macnął.
Zamówiłem nowe bebechy razem z głowicą zaworów bo ta stara to już kilka tłoków przeżyła i może tu być problem że nie chlapie olejem.

zusto
Amator
Amator

Postautor: zusto » śr 26 sie, 2015

Dziś kurier przywiózł bebechy nowy tłok z baniakiem i kompletna głowicę z zaworami po złożeniu olej leci do chłodnicy, w poprzedniej wersji był złapany tłok od góry jakby go kot pazurem drapnął i tu była przyczyna że olej nie leciał po ściągnięciu wężów.

Wróć do „Pomoc”