• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Kingway łoś słaby

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
DominiX

Kingway łoś słaby

Postautor: DominiX » wt 16 cze, 2015

Siemka mam problem z moim łosiem, jest na cylindrze 72cc (tak go kupiłem) mam go niecały miesiąc, jeździłem sobie wolno, ale ostatnio naszło mnie żeby sprawdzić v max i wyszło tylko niecałe 60 kmh :O Co to może być? Trochę mułowato się też wkręca :( Tutak macie filmik z wkręcania: https://www.youtube.com/watch?v=vNHGgPFJq7Y przy okazji zobaczcie, że trochę przerywa i lekko strzela z gaźnika; a tu z jazdy (we 2 os) https://www.youtube.com/watch?v=U6ZoWnDhj8c Pali normalnie od 1 kopa (słabe aku i rozrusznik nie kręci) itd. Dodam, że nie jestem obeznany w tych silnikach więc proszę tłumaczyć najlepiej jak umiecie ;) Pozdrawiam!

rafost
Uczeń
Uczeń

Re: Kingway łoś słaby

Postautor: rafost » wt 16 cze, 2015

Kolego, słychać na tym filmiku dość głośne klepanie zaworów-zbyt duże luzy na zaworach. Musiał byś je ustawić. Na forum jest tutek na ten temat. Po regulacji zaworów trzeba by też gaźnik przeczyścić i wyregulować, masz ty w tym moto założony filtr powietrza? Zajrzyj też do niego czy przypadkiem nie jest zabrudzony. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
szymo_97
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Kingway łoś słaby

Postautor: szymo_97 » śr 17 cze, 2015

Jak na moje oko to może być przestawiony rozrząd o 1 ząbek. Miałem dokładnie tak samo - niby odpalał, niby jako tako chodził, ale właśnie tak falował podczas wkręcania się na obroty i nie miał mocy.
Ponadto to co rafost pisze - zawory do regulacji.

Do tego zauważyłem, że nie masz filtra powietrza - a to bardzo niedobrze. Nie wiem czy kupiłeś chopperka już bez niego, czy może zgubiłeś gdzieś po drodze (jeśli to był mały stozek czy cos takiego), ale musisz go koniecznie kupić jak najszybciej, żebyś nie zatarł silnika jak jakiś kamyczek drobny wpadnie.
Ostatnio zmieniony śr 17 cze, 2015 przez szymo_97, łącznie zmieniany 1 raz.
GuoWe'i 125 > WSK 125 > CBR 125R > Benzer Texas > Suzuki RG 125 F > Honda CB-1 400 :D

Obrazek

gg. 20481530

Wróć do „Pomoc”