• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Klejenie ubytków w plastikach.

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
5Zigen
Weteran
Weteran

Klejenie ubytków w plastikach.

Postautor: 5Zigen » śr 14 sty, 2015

Siemson, mam zamiar doprowadzic do porządku plastiki w pro 50 które są wiadomo nie najlepszej jakosci ;), oprócz ubytków w wielu miejscach ktore chce doprowadzić do stanu orginalnego to chce trosze zmodernizować plastiki byle były szersze i zakrywały brzydką dziure, i tu pytanie w jaki sposób zrobić to bo wiem że najlepszym sposobem jest użycie żywicy, ale jak uformować kształt w który chce osiągnąć ? zrobić jakiś stelaż z innego elementu lub tworzywa by sama zywica nie była "zlana" na plastik tak aby to było dobrze, nie wiem dokładnie jak to opisać.. jakby ktoś miał doświadczenie i jakieś pomysły to prosiłbym o pomoc za pomocne odpowiedzi leci żubr :)

napalmdeath
Uczeń
Uczeń

Re: Klejenie ubytków w plastikach.

Postautor: napalmdeath » śr 14 sty, 2015

Musisz zrobić formę o porządanym kształcie pamiętaj że lepiej dać sobie kilka cm tzn marginesu bo potem możesz dociąć lub zeszlifować to co nie potrzebne a gorzej jest wtedy gdy ci zabraknie tych kilku cm

napalmdeath
Uczeń
Uczeń

Re: Klejenie ubytków w plastikach.

Postautor: napalmdeath » śr 14 sty, 2015

http://m.youtube.com/#/watch?v=nUN18P2Smhs masz tu film co prawda to nie owiewka ale zasada taka sama

Wróć do „Pomoc”