Postautor: rnd0 » sob 06 wrz, 2014
Okej, a teraz powiedzcie mi. Byłby sens? Mam go od lipca, zdałem prawko AM, nastukałem 2600km, to mój pierwszy pojazd z silnikiem. Przyznaje, że to 50cc to jużÂ dla mnie za mało, i chciałbym czegoś więcej. Zapłaciłem za niego 3800zł. Czy opłaca mi się ładować hajs w takie grube przeróbki? Czy zostać przy poziomie, i ewentualnie założyć 72cc albo używane 110cc bo na nowy mnie szczerze mówiąc nie stać. No, i do tego pytanie, czy po założeniu do seryjnego silnika zestawu 72 nie będzie się mocno sypać? Bo czytałem, że u jednych zacierały się po 100km, u drugich wypalały się zawory, u trzecich jeszcze co innego... Więc czy jest sens zakładania 72? Czy jest gorzej wykonane od seryjnego cylka i głowicy 50cc? Czy to loteria, jak to z chińczykami? Bo szczerze mówiąc nie wiem co robić, 50cc już mnie męczy, a za kwotę jaką aktualnie dysponuje mógłbym mieć zestaw 72cc albo uszkodzone/w niewiadomy stanie 110cc. No i dodam jeszcze, że robię długie trasy... Może 72cc i chłodnica? Co byście mi polecili do 250zł?