• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

brak mocy

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
street135
Uczeń
Uczeń

brak mocy

Postautor: street135 » sob 15 mar, 2014

Cześć :D Z moim GB mam same problemy więc zwracam się do was... Moto ma strasznie mało mocy. jest tez taki problem że gdy zimny to pali idealnie ale jak sie rozgrzeje to juz cięzej. Dzisiaj rano wyczyściłem gaźnik bo w filterku jest jakis osad, pewnie rdza ze zbiornika. Dodam informacje które będą dla was myślę że potrzebne :) świeca ma kolor raczej czarny niż kawa z mlekiem, w filterku paliwa jest pomaranczowy osad (rdza ze zbiornika), poci się pomiędzy głowicą a cylindrem, tak samo leci trochę z tego dekielka przykrywającego zawory (tego przykręconego na szpilkach) :/ Wgl myślę o wymianie cylindra z głowicą ale najpierw chciałbym sie was poradzić :) Moim zdaniem największym problem jest to pocenia sie pomiędzy cylindrem a głowicą i spod tego dekielka :/ Chciałbym sprawdzić kompresje ale niestety nie mam manometru. :/ poradzicie cos?

Awatar użytkownika
Shark
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Re: brak mocy

Postautor: Shark » sob 15 mar, 2014

Jak świeca ma zły kolor to pierwsze co to gaźnik do regulacji. Jak się poci w tych miejscach to pewnie uszczelka do wymiany pod głowicą i pod tym dekielkiem co piszesz, lub możesz mieć słabo dokręcone śruby na szpilkach. Jeszcze może ci o-ring przepuszczać (cylek-głowica)

Adrianek
Specjalista
Specjalista

Re: brak mocy

Postautor: Adrianek » ndz 16 mar, 2014

Zobacz jeszcze zawory

Wróć do „Pomoc”