• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

benzer yanke 2010r problem z dużym spalaniem

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
dawid793

benzer yanke 2010r problem z dużym spalaniem

Postautor: dawid793 » śr 12 mar, 2014

Witam mam problem z moim yankerem ponieważ pali 3.5l/100km świeca jest cała w nagarze jest czarna..Żeby dobrze chodził mieszanka musi być wykręcona tylko o pół obrotu..Gdy wykręce więc już go dławi.Iglica jest na środku.Teraz odpala elegancko zbiera się ale to spalanie troche dziwne jak na oryginalną 50cc

Dzięki za odp

Awatar użytkownika
Volumne
Weteran
Weteran

Re: benzer yanke 2010r problem z dużym spalaniem

Postautor: Volumne » śr 12 mar, 2014

Wyreguluj zawory 0.05 0.07 .A na gaźnik nie ma reguły ,że pół obrotu mieszanki . Rozgrzej najpierw silnik tak gdzies ze 3 km wystarczy wróć do domu wymień świece odpal go i reguluj gaźnik tak aby obroty trzymały się równo .
Obrazek

dawid793

zawory wczoraj regulowane obroty sie trzymają równo

Niby wszystko tak jak należy a spalanie duże

maciora1892
Praktykant
Praktykant

Postautor: maciora1892 » śr 12 mar, 2014

To spróbuj jeszcze z gaźnikiem bo świadczy o tym że masz za bogatą mieszankę w paliwo.Tak jak mówi Volumne nie ma dokładnej reguły regulacji, ja robię tak rozgrzewam, po rozgrzaniu biorę śrubokręt wkręcam śrubę do końca od składu mieszanki przy okazji podwyższam obroty by nie zgasł , po czym robię przy gazówkę , ale przy gazówka to ma być przy gazówka a nie z 1,5 na 2 tyś obrotów przynajmniej na te 4 tyś. Po czym wykręcam o pół obrotu i przy gazówka obroty wzrosną obniżam do 1,5 i robię dalej tak samo aż do momentu jak zrobię przy gazówkę to nie podnoszą się obroty silnika.I jedziesz się przejechać przynajmniej te 2,5 km. Po przejażdżce wykręcasz świece jak jest kawa z mlekiem (brązową) to jest git a jak masz dalej ciemną to wykręcasz dalej ale już tylko jedziesz ćwiartkami , lub masz szarawą , suchą, białą to o ćwiarteczkę wkręcasz .Trasa i znowu sprawdzenie świecy aż do uzyskania brązu, czasami jest tak że dajesz nawet ćwiarteczkę w lewo to jest już biaława, powrócisz z powrotem to czarna sucha, wówczas jest jeszcze coś takiego jak ćwiartka z ćwiartki, ja tak miałem i wówczas był git. .

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » śr 12 mar, 2014

Mój tyle palił na głowicy od 72cc, zdejmij i zobacz czy chinole Ci czasem takiej maniany nie odjebali.
Równiutkie obroty trzymał pięknie, ale poniżej 3,5 za cholerę nie chciał zejść, myślałem, że coś z nim nie tak, zdejmuję głowicę, a tu tłoczek malutki a zawory takie duże...
Mocy ma jak inne chińskie 50cc czy jest słabszy?
Bayeriche Motoren Werke

dawid793

idzie jak inne 50cc obroty mam 1.5 tys cały czas sobie chodzą :) i robiłem tak jak opisałeś przy czym przy wyrkęceniu mieszanki o 1 pełny obrót nie moze sie wbić na obroty wbije się ale musze sie napracować manetką :)

Wróć do „Pomoc”