Postautor: maciora1892 » śr 12 mar, 2014
To spróbuj jeszcze z gaźnikiem bo świadczy o tym że masz za bogatą mieszankę w paliwo.Tak jak mówi Volumne nie ma dokładnej reguły regulacji, ja robię tak rozgrzewam, po rozgrzaniu biorę śrubokręt wkręcam śrubę do końca od składu mieszanki przy okazji podwyższam obroty by nie zgasł , po czym robię przy gazówkę , ale przy gazówka to ma być przy gazówka a nie z 1,5 na 2 tyś obrotów przynajmniej na te 4 tyś. Po czym wykręcam o pół obrotu i przy gazówka obroty wzrosną obniżam do 1,5 i robię dalej tak samo aż do momentu jak zrobię przy gazówkę to nie podnoszą się obroty silnika.I jedziesz się przejechać przynajmniej te 2,5 km. Po przejażdżce wykręcasz świece jak jest kawa z mlekiem (brązową) to jest git a jak masz dalej ciemną to wykręcasz dalej ale już tylko jedziesz ćwiartkami , lub masz szarawą , suchą, białą to o ćwiarteczkę wkręcasz .Trasa i znowu sprawdzenie świecy aż do uzyskania brązu, czasami jest tak że dajesz nawet ćwiarteczkę w lewo to jest już biaława, powrócisz z powrotem to czarna sucha, wówczas jest jeszcze coś takiego jak ćwiartka z ćwiartki, ja tak miałem i wówczas był git. .