• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Romet Ogar 900 i "bujanie się" tylnego koła

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Romet Ogar 900 i "bujanie się" tylnego koła

Postautor: KucaQ » sob 18 sty, 2014

Ja jeździłem na rozjebanych łożyskach w tylnym kole i jakoś żyję. Koło ósemkowało jak pojebane, w zakręcie zero stabilności, a jeździć się dało. Jedynie jak się gwałtowniej ruszyło to łańcuch spadł. Także nie ma co wyolbrzymiać, nie zginiesz od zwykłego łożyska, co najwyżej zaliczysz glebę i się poocierasz, chyba że będziesz zapierdalał bez kasku po szutrowej drodze i się wypierdolisz, wtedy to paciorek i do nieba.
Bayeriche Motoren Werke

bury159753
Weteran
Weteran

Postautor: bury159753 » sob 18 sty, 2014

kaccerski pisze:nic się wam nie stanie ;) , nawet jak się wam łożysko rozleci , ja na rozsypanym zrobiłem ponad 100 km ;) , wiedziałem że mam zepsute ale nie miał;em hajsu na nowe :) więc jeździłem na starym , prawda taka jest że póki nie rozbierzesz koła to łożysko będzie mniej więcej w całości a po rozebraniu po prostu się rozsypie :) oczywiście na takim łożysku niemożna jeździć w nieskończoność

No o tym właśnie mówie że nie można jeździć w nieskończoność :D

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » sob 18 sty, 2014

ja na rozsypanym łożysku jakiś miesiąc temu jechałem prawie 140km/h i wyprzedzałem matizem ,fakt ,że bujało nim nieziemsko ( normalnie też buja) ale daje się radę. tym bardziej w piździku przy 40 nic się nie stanie... tyle ,że jest to mało przyjemne ,po zakrętach nosi ,przy hamowaniu strzela itd.

Wróć do „Pomoc”