Volumne pisze:Nie widze sensu montowac dla mnie "zenona " do tego przyciemniać lampę . Jak załozyć lekka czarną to 60-70% światła bedzie oddawać .
Jak zrobie to wtedy pomyśle 

n0r3k pisze:spryskiwacze to obowiązek przy xenonach, ale w samochodach, w motocyklach na 99% nie
(Opcja regulacji też już wiadomo jak zrobie)
Przemek901S pisze:n0r3k pisze:spryskiwacze to obowiązek przy xenonach, ale w samochodach, w motocyklach na 99% nie
Zakładam soczewki i tyle(Opcja regulacji też już wiadomo jak zrobie)

n0r3k pisze:Przemek901S, w e34 seryjnie nie zakladano xenonow, wiec niewiele pomoze ci ta soczewka, juz nie mowiac o tym ze w e34 jest osobny odblysnik od dlugich.

n0r3k pisze:Przemek901S, na 100% noe jestem pewny, ale na 99% kazda zarowka zwykla ma przeslone, ktora kieruje strumien swiatla ku górze, w normalnej lampie odblysnik kieruje wiazke swiatla w dol stad mamy ładną linie swiatlocienia, soczewka dodatkowo skupia ten strumien. zarnik xenonowy nie ma takiej przeslony z tego co wiem i rozprasza swiatlo dookola, stad potrzebna specjana soczewka z odpowiednim odblysnikiem.
Za chwilunie podrzucam zdj
I sam ogarniesz

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 31 gości