Co moglbym zrobic by sprawdzic czy gaznik przepuszcza mieszanke psliwowa do cylindta? Bo jesli chodzi o czyszczenie gaznika to robilem to juz 2 razy. A innego na podmiane nie posiadam.
skoro gaźnik czyszczony to powinno być dobrze.. może masz źle ustawiony poziom paliwa w komorze pływakowej w gaźniku i paliwo nie zlatuje do gaźnika bo pływaki zamykają? zobacz czy gaźnik jest napełniony paliwem ..
Kumpel miał też przygode pół roku moto stało nie wiedział o co chodzi aż wyszło że siostry mu zrobiły psikusa i nalały wody do zbiornika
Ostatnio zmieniony pn 14 kwie, 2014 przez Adrianek, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest napelniony. Sprawdzalem zaworek i poziom paliwa. Dodam ze nic nie grzebałem z gaźnikiem. Skuter snigał póki sie nie zatarł. Wymiana cyla i głowicy i nie odpala. Swieca sucha Membramki nie sa sklejone. Juz nie wiem co mam sprawdzac dalej
Postaram sie jutro wykonac wszystkie wasze polecenia i wskazówki. Bede próbował i sprawdal i odezwe sie. Podziele sie spostrzezeniami tymczasem dzięki za pomoc.
Nie pomaga ani benzyna do komory spalania ani spray do rozruchu do filtra.
Wyczytałem gdzies ze moze to powodowac klin na wale. Czyli ze "przestawiony' zapłon. Tu pytanie co mogło stac sie z ów klinem? Na co miałbym zwrócic uwage?
Czy na magnetach od 2T też jest znak T na magnecie? Jeśli jest to zdejmij głowice i sprawdź czy znak sie zgadza
Klin mógł się ściąć i magneto sie inaczej ułożyło i zapłon jest w innym momencie.. najlepiej jakbyś zdjął magneto i to sprawdził