• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Pomoc w wybraniu

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
Nahirek
Weteran
Weteran

Re: Pomoc w wybraniu

Postautor: Nahirek » ndz 22 wrz, 2013

zalezy ile kolega ma lat bo jeśli 16-17 to ja bym poczekal do a2 i kupil cos naprawde porządnego :)

widzialem zipa pro 50 xd zbierało sie jak czołg albo i gorzej opona z tylu 130 XD tak to śmiesznie wygladalo... :D

Awatar użytkownika
Mikimi
Majster
Majster

Postautor: Mikimi » ndz 22 wrz, 2013

Cbr lipa według mnie, co myślicie o Yamaha TZR 80 ccm ? ;)

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » pn 23 wrz, 2013

ja mysle tyle, ze cbr o niebo lepsza od tzr.
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

Awatar użytkownika
Mikimi
Majster
Majster

Postautor: Mikimi » pn 23 wrz, 2013

A dlaczego tak myślisz co ma w Sobie CBR czego nie ma w TZR ? TZR-ka jest masywniejsza i lepiej wygląda....a chodzi mi tylko i wyłączenie o masywny wygląd bo i tak zamierzam wstawić do tej albo do tej jeżeli się zdecyduję kupić wstawić większy silnik :D

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » pn 23 wrz, 2013

ma elastyczność, tzr bez rezo nie jedzie wogóle, robi tylko kupe halasu. oczywiscie w klasie 50cc jest niezla, ale cbrka bije ja na glowe co nie jest dziwne. a takie swapy sa bez sensu, nieoplacalne, jak nie wierzysz, to zacznij taki swap, w polowie prac uwierzysz w moje slowa.
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » pn 23 wrz, 2013

Swap jest ok jeśli silnik chociaż w 80% pasuje w ramę, czyli elektryka, chłodzenie, pokrycie zębatek itp. Jak coś w trakcie prac wychodzi nie tak to 90% tych projektów idzie na części lub jest "w trakcie prac" przez parę lat. :)

Cbr może i nieco mniejsza, ale za to szybsza, mniej pali i jest niezawodna. TZR 80 łyknie 6l przy normalnej jeździe (ciągle rezo bo inaczej to nie za bardzo ma ochotę jechać), także... Poza tym dla mnie dużą wadą są wgl nie zabudowane zegary :/ Masz przed sobą taką dziurę otoczoną plastikiem i po środku obrotek- lipa. No i sama jakość wykonania nie powala, o cenach tego nie wspominając. :) Ale co kto chce, Taki sprzęt to tylko kupują ludzie z kasą.
Ostatnio zmieniony pn 23 wrz, 2013 przez Alpen, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » pn 23 wrz, 2013

Mikimi, jak chcesz coś masywnego, to kup se rower, obuduj go owiewkami od goldwinga i git.

A tak na serio to z całego serca, szczerze odradzam Ci ten szajs. "Kumpel" ma i zbiera się to gorzej niż ja na rowerze. Do tego przy zmianie biegu silnik lata w ramie jak żyd po pustym sklepie (a mocowania są ok i przykręcony jest na maxa).
Można śmiało stwierdzić jedno, z czym większość tu na forum się zgodzi - Pro to największy błąd jaki Chińczycy mogli popełnić.
Gdyby nie te luki w owiewkach to wyglądałby jeszcze, jeszcze, ale tak to jest masakra.
Bayeriche Motoren Werke

Awatar użytkownika
Mikimi
Majster
Majster

hm....no to mi pomogliście, teraz to już sam nie mam pojęcia co tu zrobić, ale chyba jednak zostanę przy Zipp-ie Pro do którego wrzucę Silnik 140 albo 160...Mam możliwość kupić go bez Silnika za 1700 zł po przebiegu 5000 + Nowy Silnik STOMP-a za około 1500 i mam Motocykl jak się patrzy o dużej mocy...no bo pomyślcie sami 50-tka w 2t taka jak Yamaha czy Honda w takiej cenie i super stanie nie da rady kupić....Ponadto może jeżeli bym opchnął dodatkowo Romecika to jeszcze mniej by mnie to wszystko kosztowało...Silnik 4t znam dobrze wiem co i ile kosztuje jak się popsuje a oryginalna Yamaha niech się popsuje i od razu leci bardzo dużo kasy na naprawę chociażby samemu, bo części do markowych są bardzo drogie.

No zobaczcie sami z pozoru chociażby Zipp wygląda dosyć "atrakcyjnie":

Obrazek

Może i jest dosyć ciężki, ale po wstawieniu takiego Silnika na pewno to nie będzie przeszkodą. Jeszcze się zastanawiam nad tym co napisaliście.
Nawet jak kupię tego Zipp-a to w te otwory można wstawić prowizoryczne chłodnice, mocowania się dorobi a wyglądać będzie wtedy na pewno lepiej ;)
Ostatnio zmieniony pn 23 wrz, 2013 przez Mikimi, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » pn 23 wrz, 2013

Mikimi pisze:wygląda dosyć "atrakcyjnie"

Dobrze, że napisałeś to w cudzysłowie, bo on nie wygląda.
Do wyglądu ścigacza pasuje mu od chu*a i jeszcze więcej. Jak już to ewentualnie bym brał Leone RK50, lepsze i ładniejsze, ale nadal nie ma furory. Jak wspomniał n0r3k, masz Ogara to przy nim pozostań, bo jak kupisz Pro to popełnisz największy w swoim życiu błąd. Wywalisz kasę i będziesz tego żałował - gwarantuję Ci to. No chyba, że srasz pieniędzmi.

Mikimi pisze:Mam możliwość kupić go bez Silnika za 1700 zł

Że tak spytam niegrzecznie - ile k***a!?

Mikimi pisze:w te otwory można wstawić prowizoryczne chłodnice,

Chłodnice po bokach? Wątpię, że będą spełniały swoje zadanie, a poza tym w jaki sposób podłączysz 2 i więcej chłodnic pod jeden silnik?
Bayeriche Motoren Werke

Awatar użytkownika
CZARO
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: CZARO » pn 23 wrz, 2013

KucaQ, Chyba napisał,że prowizoryczne chłodnice bez podłączania tylko po to żeby zapełnić tą dziurę ;)

Mikimi, Też myślałem o takim czymś kiedyś tylko silnik 110cc ale wole pozostać przy swojej perełce,wsadzić 110cc i śmigać :D
Ostatnio zmieniony pn 23 wrz, 2013 przez CZARO, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie sztukÂą jest mieĂŚ nowy samochĂłd , sztuka jest mieĂŚ stary a Âżeby wyglÂądaÂł jak nowy...

Mercedes 190 by Czaro!

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » pn 23 wrz, 2013

Dla mnie to pro nie wygląda wgl... Ale o gustach się nie dyskutuje. :]
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
Mikimi
Majster
Majster

W sumie to Pro chuuujniaaa :D
A może takie coś? Co myślicie o wyglądzie ? Niezły co ? Cena też niezła. Chyba się zdecyduje ;)
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-lub-z ... 9cc6197501

I najlepiej jeśli możecie to wymieńcie mi wszystkie motorowery wyglądające na pseudo ściga o silniku 4t ;)
Ostatnio zmieniony pn 23 wrz, 2013 przez Mikimi, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Postautor: ReallY » pn 23 wrz, 2013

Mikimi,
Mikimi pisze: wyglądające na pseudo ściga o silniku 4t

Pseudo zawsze będzie pseudo i nic tego nie zmieni ale niech będzie

Romet RR / RS

Zipp Xrace chyba

Pipp Pr0 Pro

Junak 903
Specjalizacja:
RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

Postautor: Kebab_Karim » pn 23 wrz, 2013

Nie pakuj się w te pseudo ścigi. Nie dość, że plastiki są jakości, że tak powiem równej 0 to w dodatku są cholernie ciężkie i pomimo dużych i masywnych laczków nadają się co najwyżej do lekkich łuków. ZERO jakiejkolwiek sztywności w zakrętach, du** ucieka jak chce, amortyzatory z przodu można porównać do tych w ogarach 200 - zero jakiejkolwiek stabilności podczas jazdy, o komforcie nie wspomnę. Druga rzecz OSIĄGI. Jako, że jest to "coś" ciężkie i w dodatku ma opony jak jakaś 250ccm to ja swoim 88ccm oblatywałem bez większych problemów mojego znajomego który miał Pro50 110 na gaźniku PZ22 więc tragedia. Dobrze się zastanów zanim popełnisz największy błąd w swoim życiu, wpakujesz kasę (wiem coś o tym) i potem h**a z tego będzie i sprzedasz za marny grosz. Lepiej uzbieraj na A1 lub poczekaj na A2 i kup jakiegoś makowca, który na 100% będzie lepszym wyborem niż jakikolwiek chińczyk. Mówię to z ręką na sercu. Sam wpakowałem ok 2000 w swojego piździka i sprzedałem go za 2000 czyli za same części mi się zwróciło a gdzie reszta ? Zastanów się dobrze.
Wszyscy majÂą prawo do szczĂŞÂścia ale nie wszyscy majÂą szczĂŞÂście do prawa :D

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Postautor: ReallY » pn 23 wrz, 2013

Mikimi, Ile masz do wydania? Ile byś zgaznoł za te wszystkie części? Podlicz wpisz maksymalną cenę na tablicy w kategori motocykle skutery cana od najwyższej pojemność pewnie 50 i jedziesz może coś znajdziesz ;)
Specjalizacja:

RzeÂźbienie w metalu

Wróć do „Pomoc”