Postautor: Luna » ndz 01 wrz, 2013
3-ci punkt jest wariantem najdroższym i bez gaźnika.
P.1 /znam hurtownika/ i p.2 są atrakcyjne cenowo, ALE obydwa maja gaźniki z ssaniem na linkę. Zawsze przy i przed zamówieniem możesz sprawę wyjaśnić i sprecyzować, który gaźnik chcesz. Dla dostawców nie ma znaczenia, który gaźnik dostaniesz, bo są w podobnej cenie. Problem jest dla nich jedynie otworzenie paczki dosłanej z hurtowni i wymianę tych gaźników. Ja otrzymałem właśnie taki gaźnik, ale w ciągu tygodnia dostawca wymienił mi na ssanie ręczne oczywiście Pz 19 mm. Co do iskrownika z 6-ma cewkami, też był problem, bo na allegro widniał jako 6-o cewkowy, natomiast dostawca /nie zaglądając pod pokrywę magneta/ wysłał mi z 2- ma cewkami. Znowu podobna wymiana jak wyżej. ALE do iskrownika 6-o cewkowego MUSISZ dostać też pokrywę z wyższym cokołem i KOŁO MAGNESOWE z SZEŚCIOMA magnesami. Fi 109/87 mm i h= 33mm + 8,5 mm na sprzęgło rozrusznika górnego. Bez tego koła magnesowego NIE BĘDZIESZ miał prawidłowego ładowania, bo na np. H4 leci z iskrownika napięcie ZMIENNE /i ~14 VAC/, a po reglerze masz sygnał, migacze, stop, doładowanie akumulatora na stałym napięciu DC. Śmieszne co ? W innych silnikach masz wszystko po reglerze stąd nie ma tam PROBLEMÓW z ładowaniem. Pamiętaj, że to są AŻ tylko handl...owcy od świeżych bułek. Zawsze do p.1. możesz ZADZWONIĆ i POWIEDZIEĆ co ma być. Będziesz upierdliwy, ale dostaniesz to co chcesz. Jane, co powiesz ?, ale Ty.
To tylko awaria.