_ANIOŁ_, twierdzisz że po takim przebiegu którym już zrobiłem na tym cylku i głowicy miałbym 'zarzynać silnik na docieraniu' moim zdaniem to on jest dotarty już po takim przebiegu ale nie chce sie klocic.. no właśnie też pomyślałem o tym rozrządzie i nie wiem za bardzo jak to zrobić.. wiem że ma być widoczne T na magnecie a na zabetce od rozrzadu ma byćw punkcie wciecia w głowicy.. no ok jakby tak nie było to w jaki sposób mam to przestawić?
samoo96, wtedy spuszczasz olej , wykrecasz napinacz rozrządu , następnie zębatke rozrządu , magneto wcześniej możesz ustawić zeby T było widoczne , ustawiasz wałek tak zeby zebatka po przykrecenie a wlasciwie ten jej znaczek pokrywał sie z wcieciem na głowicy , prawdopodobnie będzie z 1-2mm wyżej nad tym wcieciem . Przykrecasz zebatke , napinacz , tą pokrywke od glowicy wlewasz olej , i ogien
A może jak na wyższych obrotach " brzęczy" to pierścienie były tandetne i się zdarły, ustaw zawory tak jak się należy i wtedy myśl, a nie że tak było a tak być nie może. jak rozrząd dobrze ustawiony to może zawory wypalone, uszczelka wypalona. ROZBIERAJ CAŁĄ GORĘ, KUP USZCZELKI jak nawet tam nic nie znajdziesz to nie będzie majątek.
Powodzenia