• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

szarpie/ dławi sie po dodaniu gazu/110ccm

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Smolarek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Otrzymał podziękowań: razy

Re: szarpie/ dławi sie po dodaniu gazu/110ccm

Postautor: Smolarek » czw 08 wrz, 2016

No dobra pany . Wstawiłem pz22 jak na razie szału nie ma jedzie tyle co na pz20 może jakby trochę szybciej się zbierał ale jak za ostro dam mu gazu to robi buuuu i potrafi zgasnąć nawet jak ciepły.

Kilka innych problemów wyszło z nim bo tak strzela i nie wiem dokładnie czy w gaźnik czy z wydechu bo zaczął jak do garażu zjeżdżałem i jak odpuściłem gaz, do tego na wysokich przy 80 z raz szarpnął, i kilka przy zmianie biegów też.
Z informacji na temat co w środku, to dysza wolnych 35, główna brak oznaczeń , jutro może sprawdzę na szpilce jaki ma rozmiar, pływak 14mm śrubka regulacji mieszanki wykręcona nie cały obrót mi wstępnie wyszło trochę ponad obrót .
Jedno co mi się podoba to chodzi równo ciszej i nie faluje a jak dodam gazu to fajnie bałałacze <lol>

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy

Postautor: to&owo » czw 08 wrz, 2016

dziwna sprawa. W jakim stanie jest gora silnika? Zawory szczelne ? Strzela z nadmiaru paliwa, chociaż zdarzało mi się, ze dostawał za mało paliwa i wchodził na obroty, strzelil i dalej szedł równo. Jak ci sie chce, to możesz zrobić test. Załóż przewód paliwowy na nypel od paliwa, pływak ręka przesuń w pozycje zero, tak by był równolegle do podloża i dmuchaj. Powinno nie dać sie dmuchnac. Jak nie, to musisz blaszkami na pływaku ustawić, by zamykało wtedy powietrze.

Smolarek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Smolarek » czw 08 wrz, 2016

Ogólnie to co ja sądzę to że za dużo wachy jest w komże pływakowej i nie wiem co to za dysza główna .
Planuje dla testów zmniejszyć poziom paliwa o 2mm dać dyszę 85 i może zamiast 35 od jałowych 32. Ten model gażnika jest pod tym kątem lepszy że mam do niego więcej rożnych dysz bo ten pz20 na pływaku jak w simku był pod tym kątem gorszy nawet kupić coś do niego to problem.

Tak czuję, że ten gaźnik jakoś tak chyba będzie najlepszy ze wszystkich jakie do tej pory testowałem.

Wróć do „Pomoc”