• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Umowa kupna-sprzedaży

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
Mikimi
Majster
Majster

Re: Umowa kupna-sprzedaży

Postautor: Mikimi » śr 05 lut, 2014

Tak tylko jeżeli ten co sprzedał przedstawi w wydziale komunikacji umowę sprzedaży to masz miesiąc na przerejestrowanie...tak samo jest z Polisą OC może iść i ubiegać się o jej zwrot za te miesiące od kiedy już nie jest właścicielem tamtego pojazdu...ale to już nawet nie o to chodzi...tylko o to czy nie będzie lipy z tym że mi nie sprzeda tłumacząc się że jestem niepełnoletni...

Awatar użytkownika
klemens244
Weteran
Weteran
Pojazd: chopper 125
Kontaktowanie:

Postautor: klemens244 » śr 05 lut, 2014

1.Sprawę O.C. zawsze wyjaśnia się na wstępie, czy korzystam z jego umowy, czy on wycofuje kasę od swojego ubezpieczyciela Oczywiście masz rację, różnie ludzie reagują na słowo pieniądze. Co do Umowy kupna sprzedaży nie wypowiadam się, bo nie interesowałem się już tym przedziałem wiekowym. Ale chłopaki powyżej doradzają przerabiane takie/podobne przypadki.
Obrazek

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » śr 05 lut, 2014

wątpie, żeby ktoś zwracał uwagę na wiek, w moich 2 przypadkach nie miało to znaczenia.
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

Awatar użytkownika
Mikimi
Majster
Majster

Postautor: Mikimi » śr 05 lut, 2014

No dzwoniłem do gościa i mówi że dobrze zrobiłem bo jechałbym na próżno bo by mi tego na pewno nie sprzedał...w takim razie jutro elegancko jadę po Motocykl....a podpis ? co się nie podrobi jak się podrobi...nikt nie będzie robił dochodzenia ;) Może nawet niepotrzebnie dzwoniłem bo pewnie w internecie posprawdzał wszystko i dlatego mi kazał by na umowie był taki dopisek. Ciekawe czy będzie w takim stanie jak podawał ;)

Awatar użytkownika
klemens244
Weteran
Weteran
Pojazd: chopper 125
Kontaktowanie:

Postautor: klemens244 » śr 05 lut, 2014

Nie daj się zwieść tej jego uwadze. Blokuje Ciebie tym samym przy zbijaniu ceny. Olej tę jego uwagę, bo Ty chcesz kupić, ale ON MUSI sprzedać ? Kumasz ?
Obrazek

Wróć do „Pomoc”