• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Xperia Neo V

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.
Awatar użytkownika
Maciek
Weteran
Weteran

Xperia Neo V

Postautor: Maciek » czw 21 lis, 2013

Kupiłem dość tanio ten telefon ( Sony Xperia Neo V ), koledze spadł i już się nie włączał, wciskał i tylko była chwilowa wibracja i nic więcej. Wziąłem go dziś, zainstalowałem nowy soft, ładuje go już sporo, po prawej stronie świeci zielona dioda, odłączyłem ładowarke włozyłem karte i włączam telefon, jest wibracja podświetla mi przyciski, reaguje na odblokowanie i blokowanie, bo raz podświetla a jak wcisne to gaśnie, ale cały czas jest problem bo ekran nie działa nie ma dźwieków itp. To jest wina wyświetlacza? Jest cały czas włączony bo jak na niego dzwonie to mi brzęczą głośniki na kompie i dotyk też działa to jak wciskam po ekranie to wibruje :) Prosiłbym o pomoc, bo nie wiem czy zamawiać wyświetlacz czy to mogą być jakieś styki czy coś

Awatar użytkownika
szymo_97
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Xperia Neo V

Postautor: szymo_97 » czw 21 lis, 2013

Przejrzyj styki wszystkie, a jak nie to potem zamów wyświetlacz.

Co do telefonu to mam taki sam.
Polecam wgrać Andka 4.1.2 wg tego poradnika.
http://www.youtube.com/watch?v=7U9q3Yg3ASE

Potem podkręcić procka na 1.6 GHz (będziesz tę opcję miał w ustawieniach po wgrainu systemu).
A na koniec pobrać program ramexpander i "dołożyć" sobie ramu z karty pamięci. Dalej nie rozumiem jak to działa, ale wiem że działa.

Po takich modach mój telefon obsługuje płynnie GTA III, bez ściny i ogólnie jest bardzo stabilny.

Przy seryjnym telefonie jak chciałem włączyć GTA III to po minucie grania (ze strasznym klatkowaniem) telefon wyłączał się. Teraz nie ma tego problemu.

Ale to tak na marginesie mówię co warto zrobić żeby ten telefon był naprawde przyjemny w użytkowaniu :)
Najpierw uporaj się z tym wyświetlaczem jakoś.
Ostatnio zmieniony czw 21 lis, 2013 przez szymo_97, łącznie zmieniany 1 raz.
GuoWe'i 125 > WSK 125 > CBR 125R > Benzer Texas > Suzuki RG 125 F > Honda CB-1 400 :D

Obrazek

gg. 20481530

Awatar użytkownika
Maciek
Weteran
Weteran

Re: Xperia Neo V

Postautor: Maciek » pt 22 lis, 2013

Sprawdzałem styki, są ok. Czyli pozostaje wymiana wyświetlacza :)
Obrazek

Wróć do „Off-topic”