Witam. Mam 17 lat, 16 wrzesnia kończe 18 i chciałem zrobic prawko na A. Pisze ten temat ponieważ chciałem sie upewnic czy prawko na A można robić od 18 czy 21 lat ponieważ tak mi dzisiaj kumple nagadali i teraz sam nie jestem pewien. Jak na razie mam tylko karte motorowerową, czy będe potrzebował zrobić kat A1 lub A2 żeby zdawać A? Jesli we wrzesniu zapisałbym sie na jazdy to zdąrze zdac w tym roku egzamin, do jakiego miesiaca można zdawać prawko na motocykl? Jeśli bym nie zdał to jak to jest z poprawka bo w tym roku raczej juz nie zdarze a w nastepnym roku wchodza te nowe przepisy?
No to wiem ze 3 miesiace przed moge ale nie dam rady bo na wakacje ide do roboty. A do jakiego miesiaca mozna zdawac prako na motor? Jak to by było z tą poprawka jakbym nie zdarzył w tym roku?
Zarabiaj na czytaniu emaili. Polecam bo sam z tego korzystam
To możesz do stycznia na starych przepisach.
A ja mam inne pytanko. Czy po zdaniu prawa jazdy kat. A Mogę od razu wsiadać na 600, 900, 1100ccm pojemności?? Czy są jeszcze jakieś ograniczenia, że przez jakiś rok mogę jeździć max na 300ccm??
Mozesz odrazu wsiadac na jaką tylko chcesz pojemność nie ma ograniczen jeszcze, dlatego chca je wprowadzic z nowymi przepisami w nowym roku. Kurde lipa troche że nikt nie wiem jak to by było z ta poprawka w nowym roku bo w tym roku jak nie zdam za pierwszym razem to raaczej nie zdąże podejsc drugi raz.
Zarabiaj na czytaniu emaili. Polecam bo sam z tego korzystam
Mianusek, jak nie wiem ilu jest u Ciebie w WORDZIE chętnych na kat. A, ale u mnie egzamin na A mogą Ci nawet wyznaczyć za trzy dni. Tak więc z ewentualną poprawką powinieneś zdąrzyć.
Najwięcej musisz czekać 3 tygodnie, więc jak masz we wrześniu to spoko, jak się zepniesz w ciągu tygodnia nawet mógłbyś wyjeździć wszystkie godziny i pod koniec września mógłbyś już zacząć zdawać, ogólnie jest prosto zdać , a zdawać będziesz mógł nawet do końca stycznia jeśli nie spadnie śnieg, w każdym razie rób jak najszybciej.