• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Gb street czy Zetka

Rozmowy o motoryzacji.
Outer
Weteran
Weteran

Re: Gb street czy Zetka

Postautor: Outer » ndz 28 lip, 2013

Widzę, że na forum ludzie są coraz bardziej dobrze poinformowani. Zetką jeździłem 6000 zrobiłem, jeździła aż do wczoraj bezawaryjnie 14150 km zrobiła i skończyła marnie i całkowicie nie zasłużenie, ale to inna historia :P. Jakość WYKOŃCZENIA można na prawdę porównać do ybr 125. Awaryjność znikoma, ogromne pole manewru z tuningiem 50, 72, 125, 150, 200, 250, 250 lc. Silniki pionowe (ale i tak 50 ccm odbiega jakością, silniki średnio udane) są ewenementem wśród silników stricte z chin. Kupujesz 250 ccm i robisz 80 tysięcy, mając ogromny moment i sporą moc, nie martwiąc się tuningami żadnymi i padaniem silnika co 4000 km.
Rama jest prosto z cg 125, więc o wytrzymałość ramy nie ma się co martwić, romet sprzedaje również zetkę 50 jako z150 od 6 lat. Motorek bardzo fajny, dobrze wykonany, pionowy 50 pali nawet 1,5/100, a 250 3/100, co jest świetnym wynikiem. Ma dwie wady, ładne, fajne lecz słabo działające zegary i podnóżki, które są ustawione bardzo wysoko, przez co wysocy pasażerowie siedzą z kolanami ponad bakiem. (można przerobić) O zetce więcej i mniej powiedzieć nie można.
Gb streetów i jego klonów unikaj jak ognia. Jak chcesz coś innego jak zetka, to szukaj ramy jak router ws 50, benzer aston i ich klonów, też świetne, trwałe i polecane.
Ostatnio zmieniony ndz 28 lip, 2013 przez Outer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » ndz 28 lip, 2013

Jakość WYKOŃCZENIA można na prawdę porównać do ybr 125. Awaryjność znikoma

Obrazek

Outer pisze:Rama jest prosto z cg 125

Chińska rama, a japońska to jednak dwie, całkowicie różne rzeczy <ayfkm>
Obrazek

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » ndz 28 lip, 2013

No nie?
Chińska ybr 125 jest chińska, ale chińska. Zetka jest chińska i co? Miałem zetkę 50 AKURAT jak miałem kurs na a1. Jeździłem w tym samym dniu po 2h na obu sprzętach. Wykończenie praktycznie takie same. Więc czego srasz?
A rama wprost z cg. Jak z wykonaniem samej ramy? Nikt tego nie wie, zetka może mieć gorszą JAK I lepiej wykonaną ramę, na 100% nikt tego nie zauważy i nie będzie to nikomu przeszkadzać. Pewnie ten sam stop. Dać maść na ból du**?
Teraz wszystkie małe Hondy nie są produkowane w Japoni człowieczku ty wiesz w ogóle co się na świecie dzieje? Bmw ciągnie silniki od loncina, Honda swoje pakistańskie wyroby o poj 100 ciągnie prosto z chin, sporo elementów jest robionych z tych samych fabryk, loncin, senke, lifan. Cały czas się powtarzają te same fabryki. Zetka jest cała od senke.
Co nie mogę nawet powiedzieć, że wykończenie zetki jest na poziomie ybr, bo jest? Ogarnij się. Czy ten znaczek na lampie to aż takie mityczne coś dla ciebie? No i oczywistym jest, że w 80% miejsc na świecie ybr 125 kosztuje mniej niż zetka 50,
Ostatnio zmieniony ndz 28 lip, 2013 przez Outer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » ndz 28 lip, 2013

Outer, sram dlatego, że znowu próbujesz udowodnić całemu forum jaka to zetka jest cudowna.. Ybr może być i nawet afrykańska, ale jest wykonana z lepszych części niż zetka. W szczególności można to zauważyć po głupich drobiazgach. W zetce ukręcają się śrubki, pada elektryka, żarówki siadają od wibracji, które są spore, to wiem na pewno, bo kolega miał zetke i jeździłem nią nie raz. Czasem też jako pasażer i uwierz, że ciężko było utrzymać nogi na podnóżkach przy tych 65km/h licznikowych.. Ale co będę mówił, dla Ciebie zetka to bóstwo i tak już raczej pozostanie.. A teraz proponuje zakończyć tą dyskusje :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

Postautor: Kebab_Karim » ndz 28 lip, 2013

Outer, Widzę, że masz błędne wyobrażenie o świecie <troll> Zetka to typowy CHIŃCZYK. Plastiki słabej jakości, elektryka pożal się Boże, bez przerwy padający obrotomierz. Raz miałem "przyjemność" jechać zetką, wibracje takie, że d**e urywa. Więc zastanów się co porównujesz do ybr :D Ty próbujesz udowodnić, że zetka jest taka za***ista ale jak to mówią "Z gówna tortu nie urzeźbisz" :)
Wszyscy majÂą prawo do szczĂŞÂścia ale nie wszyscy majÂą szczĂŞÂście do prawa :D

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » ndz 28 lip, 2013

dobra bez kitu ybr robią w chinach ybr 250 w brazyli ,mało kto wie :PP
ale zetka to nie jest pół japończyk pół chińczyk i takie tam tylko CHINA POWER.
pionowy silnik daje wiele możliwości ,ale nie mniej daje poziomy
sam bym wziął zetkę ,bo brat ma zumico gr 500 ,to podobna rama i tak to jest tragedia ,Ogar wydawał się semi stabilny a, tam xD ale brat miał na nim wypadek ,zumico oberwało już na 300km przebiegu ostro ,więc może dlateego.

Awatar użytkownika
BarneY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: BarneY » ndz 28 lip, 2013

a według mnie Zetka i ybr to to samo chińskie g*wno.
JeÂśli pomogÂłem - postaw browarka :D

DziĂŞki :)

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Yato » pn 29 lip, 2013

hahaha yamaha ybr chińskie gówno ahhahahaha
:)

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » pn 29 lip, 2013

a według mnie Zetka i ybr to to samo chińskie g*wno.

Dokładnie. Tylko nie gówno, ale całkiem niezłe motorki.

W zetce ukręcają się śrubki, pada elektryka, żarówki siadają od wibracji, które są spore, to wiem na pewno, bo kolega miał zetke i jeździłem nią nie raz. Czasem też jako pasażer i uwierz, że ciężko było utrzymać nogi na podnóżkach przy tych 65km/h licznikowych

Przez 14100 km w zetce jedyne co się stało, to spalona tylna żarówka. Singiel w 50 musi wibrować.

Outer, Widzę, że masz błędne wyobrażenie o świecie <troll> Zetka to typowy CHIŃCZYK. Plastiki słabej jakości, elektryka pożal się Boże, bez przerwy padający obrotomierz. Raz miałem "przyjemność" jechać zetką, wibracje takie, że d**e urywa.

Przez 14100 km w zetce jedyne co się stało, to spalona tylna żarówka. Singiel w 50 musi wibrować.

I tyle. Typowy chińczyk to skuter baotian. I mi nie wmawiaj czym zetka jest, czym nie jest skoro znam zetkę najlepiej z tego forum.

Ty próbujesz udowodnić, że zetka jest taka za***ista

Ja nie udowadniam, tylko mówię fakty, po moich spostrzeżeniach eksploatacyjnych/użytkowych.

Ale co będę mówił, dla Ciebie zetka to bóstwo i tak już raczej pozostanie

Dla mnie zetka jest bardzo fajnym, tanim i dobrze wykonanym sprzętem, a to że jesteś zjebanym małym gimbusem, który pi***oli nie wiem o czym, to tylko twój problem. k***a "zetka to bóstwo", co za gimnazjum, znowu się wstydzę tu pisać. Od dzisiaj nie piszę tutaj opinii o jakimkolwiek sprzęcie, bo wychodzi na to, że dla mnie sprzęt ten będzie bóstwem i ch** wie czym jeszcze. Hahaha

A tutaj widzę, że ból du** mają ci co jeżdżą na tak gównianych i tandetnych chińskich motorkach, że wstyd.
Ostatnio zmieniony pn 29 lip, 2013 przez Outer, łącznie zmieniany 3 razy.

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » pn 29 lip, 2013

ja mimo wszystko brałbym zetkę, lepsze kształtu do tuningu

drogi Outerze ,ale czytając twoje wcześniejsze opinie można wszystko połączyć w fakty i stwierdzić ,że jesteś nadczłowiekiem ,a zetka ,czy tam fazerka ,którą posiadasz jest Twoim boskim rydwanem.

Outer
Weteran
Weteran

można wszystko połączyć w fakty i stwierdzić ,że jesteś nadczłowiekiem ,a zetka ,czy tam fazerka ,którą posiadasz jest Twoim boskim rydwanem

To to połącz i pokaż mi gdzie piszę o "boskim rydwanie" i gdzie tak wywyższam FAZERA (nigdzie, ale daj mi przykład) no i gdzie WYWYŻSZAM zetkę, mówiąc, że jest bardzo fajna i ma spore możliwości tuningu. Bo na razie cd. fazerki to widzę żałosną zazdrość typową dla gimbusa, że sam fakt, że go posiadam robi ze mnie wroga i tego co się puszy (żałosne), a do zetki nie wiem co, ja tylko opiniuję. haha
Ostatnio zmieniony pn 29 lip, 2013 przez Outer, łącznie zmieniany 1 raz.

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » pn 29 lip, 2013

no niestety ale ja też to zauważyłem (niekoniecznie na tym forum), wyrażasz SWOJĄ opinie, bo masz do tego prawo, a później jedzie cie połowa forum a gdy argumenty się kończą... to zaczynają jechać po wszystkim co jest/było/może być zwiazane z toba ;c

Awatar użytkownika
Prelude
Administator
Administator
Pojazd: Corsa C FL
Kontaktowanie:

Postautor: Prelude » pn 29 lip, 2013

michau_ek, ból du** gimbusów nie zna granic.

Co do wibracji w zetce:

http://youtu.be/SJFi-D1FvDw?t=1m5s

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » pn 29 lip, 2013

A przepraszam, kogo tu boli du** z powodu jego fazerki? michau_ek, ty też wyrażasz swoją opinie, masz inny, większy motocykl którego niektórzy Ci zazdroszczą i jakoś nie jedzie Cie połowa forum.. Chodzi tu tylko o to że porównuje japońską YAMAHE do chińskiego ROMETA.. Ybr to może nie jest najlepiej wykonany Japończyk, ale bez jaj, nie jest to znowu chińska zetka...
Ostatnio zmieniony pn 29 lip, 2013 przez Bumek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Outer
Weteran
Weteran

W tym rzecz, że jest i nic w tym dziwnego, lepiej w tanich motorkach do katania z 5 osobami na pokładzie dla najbiedniejszych sfer faveli, które mają gdzieś jakość, byle to jechało już nie będzie. A właśnie taka jest Yamaha BRasil i Romet zetka. A to, że szyld yamaha jest pod ybr nic nie znaczy, bo inżynierowie yamahy nawet nie splunęli na ten pojazd. A zetkę w pierwotnej postaci tworzył tabun japońskich inżynierów od hondy, którzy musięli wymyślić i zrobić świetną konstrukcję HONDY CG, która bardziej japońska już być nie może i te techniki, ramę i rozwiązania wszystkie posiadła zetka, w chińskim, nie tandetnym, ale słabszym wykonaniu(i tylko wykonaniu, bo resztę wymyślili, wyliczyli i złożyli do kupy japońce ze złotego okresu japońskich małych motocykli i to najlepsi z najlepszych), bardzo dobrze, że zetka jest robiona w chinach bez maczania palców Hondy, Yamahy bo nikt w Polsce nie kupiłby Zetki pod szyldem Hondy za 10000 zł.

Więc jeżeli chodzi o same obmyślenie obu sprzetów, to zetka obok ybr jest kilka klas wyżej. Taka prawda. No chyba, że cg 125 jest głupiej zaprojektowana niż ybr 125 gdzie najważniejsza była oszczędność.
Wykonanie to już inna kwestia, w tych motorkach największą kwestią ma być bezawaryjność, trwałość i taniość części zamiennych, a jak w ybr 125 dali wtrysk, to ybr powinno się od razu przekreślić. Tak samo ludzie teraz narzekają na cbf 125, po przesiadce z cg 125. W skrócie napiszę ci, byś znowu czegoś nie pomylił albo wysunął śmieszne wnioski. Zetka to reinkarnacja starej cg 125, w słabszym wykonaniu nieistotnych z punktu widzenia eksploatacyjnego części. Jakby zetka była wykonana jak cg sprzed 20 laty, to ofc dalej byłaby chińskim gównem omgogmo1121211, ale tak naprawdę byłaby hitem nad hitami. Najważniejsze to patrzeć, od czego skopiowany jest chiński motorower/motocykl i po tym można wnioskować, czy jest dobre/bardzo dobre czy gówniane. Gb street to nie wiem skąd jest, pewnie chiński wynalazek, a to jest tragedia nad tragedią. Router ws 50 i jego kopie są na kolejnej podstawie legendarnego motocykla, suzuki gn 125, a najdokładniej suzuki gs 125 i te motorowery też będą niebywale trwałe i dobre. W "chinolach" jest to bardzo łatwa kwestia do ogarnięcia, które pojazdy są "typowymi chinolami", a którymi można spokojnie pojechać zwiedzać świat.

jakoś nie jedzie Cie połowa forum

To, że ty masz tam daleko w tej pustce nierówno, nie oznacza, że połowa forum ma podobnie (chyba) więc nie obrażaj ludzi.
Ostatnio zmieniony pn 29 lip, 2013 przez Outer, łącznie zmieniany 6 razy.

Wróć do „Moto-topic”